أسرة الملاك ميخائيل بطوخ دلكه

سلام الرب يسوع معك يا زائر
 
الموقعالرئيسيةالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 الفريسكه

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
mora love jesus
مشرف قسم
مشرف قسم
avatar

عدد المساهمات : 200
تاريخ التسجيل : 09/02/2010
العمر : 24

مُساهمةموضوع: الفريسكه   الثلاثاء يونيو 01, 2010 6:12 am









المقادير:


ربع ك زبده
ثلاثة ارباع ك ماء
3 ك دقيق
ثلث ك سكر
2 م ك حليب مجفف
1 م ك خميره فوريه
3 م ص بيكنج بودر
ثلاثة ارباع م ص ملح
م ص فانيليا
بيضه
رشة حبهان مطحون
للحشو :

4م ك زبده
3 م ك سكر بنى
2 م ك قرفه
2 م ككاكاو
نصف كوب لوز مفرى

التحضير:

يوضع الزبد على الماء فى وعاء ويوضع على النار ليدفا فقط ثم يوضع عليه الفانيليا
الطبخ: نضع الدقيق +السكر+الخميره+اللبن المجفف+البودر+الملح+رشة حبهان ويقلب
ونضع عليه الماء بالزبد+الفانيليا+البيضه ويعجن 5:10 ق ثم تغطى العجين لتخمر
يؤتى بالعجين ويفرد بالنشابه على الطاوله بعد رشها بقليل من الدقيقتفرد على هيئة مستطيل بسمك 1سم
يفرد على العجين الزبد +يرش الكاكاو+ترش القرفه+السكر البنى+اللوز
وتلف العجينه مثل التشيكن رول وتوضع فى صينيه اكبر منها
تقطع بالسكين الى شرائح مع عدم وصول السكين الى القاع
تفتح القطع واحه يمين واخرى يسار لتاخذ شكل الضفيره
تغلف وتترك15 ق لتخمر ثم توضع بالفرن
لتزيين الوجه اضافة طعم رائع ناتى بكوب سكر بودره ونضيف لها ملعقتى لبن وتصب على وجه الضفيره بعد خروجها من الفرن

ملاحظات:

يمكنك اضافة اى مكون تحبينه للحشو
ويمكنك تغيير المكونات الى حشو مملح مثل استخدام الجبن فيها










اللى ينفذ الفكره يبقى يرد ويقول ايه الاحوال معها
ويبقى يدوق اعضاء المنتدى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ابراهيم رزق السبكى
المراقب العام
المراقب العام
avatar

عدد المساهمات : 354
تاريخ التسجيل : 09/12/2009
العمر : 26
العمل/الترفيه : مهندس

مُساهمةموضوع: رد: الفريسكه   الخميس يونيو 03, 2010 2:17 am


الموضوع فعلا جميل ويستاهل اننا نجربة بس لو انا جربتة اللة يكون فى عون الى حيكلة هو اكيد حيموت
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
samah rizk
عضو فعال
عضو فعال


عدد المساهمات : 132
تاريخ التسجيل : 16/03/2010
العمر : 29

مُساهمةموضوع: رد: الفريسكه   الخميس يونيو 03, 2010 2:24 am


بجد يا مرمر الموضوع جامد اوى ومتسمعيش كلام هيما هو كدة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
mora love jesus
مشرف قسم
مشرف قسم
avatar

عدد المساهمات : 200
تاريخ التسجيل : 09/02/2010
العمر : 24

مُساهمةموضوع: رد: الفريسكه   الخميس يونيو 03, 2010 8:28 am

شكرا عاى الرد
انا عارفه ان انتم طباخين جامدين جدا
اعمل انت بس يا هيما وسيب الباقى علينا
المهم تعمل
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ابراهيم رزق السبكى
المراقب العام
المراقب العام
avatar

عدد المساهمات : 354
تاريخ التسجيل : 09/12/2009
العمر : 26
العمل/الترفيه : مهندس

مُساهمةموضوع: رد: الفريسكه   الخميس يونيو 03, 2010 3:08 pm


فعلا ربنا يستر بس اذاى حنحط السكر وبعدين نحط ملح مش حينفع اكيد



الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
mora love jesus
مشرف قسم
مشرف قسم
avatar

عدد المساهمات : 200
تاريخ التسجيل : 09/02/2010
العمر : 24

مُساهمةموضوع: رد: الفريسكه   الجمعة يونيو 04, 2010 11:43 am

لا ينفع دا انا بقول ان انتم شاطرين فى الطبخ
الملح يدى طعم والسكر يساعد على تخمير العجينه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ابراهيم رزق السبكى
المراقب العام
المراقب العام
avatar

عدد المساهمات : 354
تاريخ التسجيل : 09/12/2009
العمر : 26
العمل/الترفيه : مهندس

مُساهمةموضوع: رد: الفريسكه   الجمعة يونيو 04, 2010 1:15 pm


خلاص انا ناوى ابدا بس لو عملتها عندى شرط واحد اعضاء المنتدى كلهم ياكلوا منها الا انا موافقة





الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
mora love jesus
مشرف قسم
مشرف قسم
avatar

عدد المساهمات : 200
تاريخ التسجيل : 09/02/2010
العمر : 24

مُساهمةموضوع: رد: الفريسكه   السبت يونيو 05, 2010 8:16 am

اعمنلها انت بس وسيب الباقى على ربنا
ربنا
يستر
بس لازم تاكل منها
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
samah rizk
عضو فعال
عضو فعال


عدد المساهمات : 132
تاريخ التسجيل : 16/03/2010
العمر : 29

مُساهمةموضوع: رد: الفريسكه   الجمعة يونيو 11, 2010 3:04 am


شكرا على الاكلة الجامدة دى بجد شكلها يفتح النفس
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
الفريسكه
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
أسرة الملاك ميخائيل بطوخ دلكه :: - ––-–•====• † • منتدى المــرأة • † •====•–--– - :: † طباخك الخاص †-
انتقل الى: